wazzup?
Follow











Luangkan 5 minit anda untuk baca ni.
Wednesday, July 22, 2015 3:45 PM 0 Comment
Assalamualaikum and hi.

Munkin betul lah ini petanda akhir zaman. Manusia membuka pekung dan saling mengaibkan satu sama lain. Tengok sajalah media sosial hari ini, semuanya post post yang busuk tentang orang lain. Yang peliknya, orang kencing tepi longkang, makcik yang tak reti naik eskalator, pergaduhan rumah tangga orang dan memacam lagi semua nak post tayang dekat satu dunia kononnya boleh menghiburkan orang lain. Apakah itu?

Kalau tertangkap gambar kau tepi longkang, mak kau tak reti naik eskalator, kau dengan husband/wife kau betengkar then orang record lepastu sebar sebar sebar and bagitahu satu dunia agak agak kau suka tak? mestilaaaah kau suka kan? he he he (tepuk tangan)

Jangan, takut satu hari nanti Allah bukak pulak aib kita. Tak malu ke, kita banyak dosa dengan Allah tapi ada Allah nak bagitahu satu dunia tentang dosa kita? Dia tutup aib kita, bagi peluang untuk kita bertaubat padam dosa dosa tu. Memang lah kalau cerita pasal aib kita sendiri sepanjang zaman pun takkan habis. Takut kalau bukak aib orang ni Allah bukak balik aib kita. 

Post kali ni bukanlah nak bajet bagus ke apa. Cuma, sedikit pengajaran kepada semua. (sebab aku sendiri dah takut nak berfacebook dimana terlalu banyak aib aib orang yang tersebar luas) 

OlderNewer